Via joostdevalk.nl ontdekte ik eerder vandaag dat er weer een update is geweest van WordPress. WordPress heeft nu versie 2.2.2 vrijgegeven. Er zijn een aantal kleine bugs opgelost en daarom maar enkele files gewijzigd.

Bij dit soort wijzigingen volg ik het liefst de laatste versie en overschrijf alles zoals omschreven in de update instructies. Gelijk weer een mooi moment om een backup te maken. Download de laatste WordPress versie.

Het nadeel van dit soort wijzigingen is dat deze een voor mij zinvolle hack overschrijft. Het is namelijk zo dat als je een afbeelding plaatst je daar eigenlijk als vanzelf een title optie bij hebt. Op deze manier kun je de afbeelding netjes een title meegeven en dat is dan weer goed voor de zoekmachine optimalisatie.

Deze title optie wordt standaard niet meegenomen bij een link die je toevoegt aan je artikel. Na het lezen van Zoekmachine optimalisatie voor WordPress blogs op SEO King, een zeer zinvol blog over SEO net als Joost’s blog, heb ik deze hack toegepast.

Het is een hack die je kunt toepassen als je om kunt gaan met een text editor of HTML editor.

TITLE attribute hack

Title attributen zijn voor zoekmachine optimalisatie belangrijk. Deze worden door crawlers gezien als content en geven meer informatie over de links. Voor de lezer is het ook handig. Als je namelijk met je muis over de link gaat krijg je meer informatie over de link.

Hiervoor heeft Tri Pham (SEO King) een simpele hack gemaakt waarbij er een pop-up komt en dan een title attribuut wordt gevraagd. In het bestand wp-includes/js/quicktags.js staat op ongeveer regel 371 dit statement:

JavaScript:

  1. edButtons[i].tagStart = ‘<a href=”‘ + URL + ‘”>’;

Verander dit naar:

JavaScript:

  1. edButtons[i].tagStart = ‘<a href=”‘ + URL + ‘” title=”‘ + prompt(‘Enter a title attribute:’, ) + ‘”>’;

Je vindt nog meer zinvolle SEO tips in het artikel van Tri Pham. Verder nog andere SEO tips op blogs.

Voor mijzelf heb ik nu ook een probleem opgelost. Bij iedere update moest ik weer op zoek naar deze hack. Nu kan ik tenminste in mijn eigen archief zoeken.
Let op: Dus telkens als je het hierboven genoemde bestand overschrijft moet je deze hack opnieuw uitvoeren.

Be Sociable, Share!Meer over Weblog door Erno Hannink, Bekeken 1219 Views keer.


Abonneer op de RSS feed of
ontvang gratis wekelijkse de klanten vinden en binden tips in je inbox.