tubetorial.jpgTwee weblogs die in mijn feedreader (nieuwe versie 3.05 is uit) staan zijn Pearsonfied van Chris Pearson en Copyblogger van Brian Clark. Nu zijn ze samen ‘iets’ gestart. Dat iets vond ik wel heel bijzonder en wil ik graag delen, [tag]Tubetorial[/tag]. Dit is een site met ‘stap-voor-stap’ [tag]instructie-video’s[/tag] voor online succes.

Denk bij het bekijken van de site niet alleen aan de onderwerpen die zij behandelen maar denk aan de mogelijkheden van videoseries te maken van [tag]instructie[/tag]-[tag]video’s[/tag]. Hiervan kun je dan zelfs een hele site opzetten.

Een serie op deze site die mij aansprak was ‘Why Sell Information?‘ en ‘What’s Your Information Product About?’. Zeer interessante series voor mensen die kijken naar middelen om geld te verdienen via internet.

Wat mij opvalt is de kwaliteit van de video’s. Als ik met iemand kon samenwerken die dergelijk video’s met deze kwaliteit kan maken weet ik nog wel een aantal onderwerpen waar we instructie-video’s van kunnen maken.

Martin van ePublishingDaily heeft een review over tubetorial geschreven. En ook Darren Rowse van Problogger heeft gekeken naar de mogelijkheden van Tubetorial. Kijkend naar deze mogelijkheden ben ik benieuwd of het ook toepasbaar is in Nederland, want een vergelijkbaar concept als bijvoorbeeld YouTube heb ik hier nog niet ontdekt, terwijl Hyves (denk aan MySpace) in Nederland wel succesvol is.

Mooie voorbeelden, een serie over de verkoop van informatie:

  1. Why Sell Information?
  2. What’s Your Information Product About?
  3. Your Information Business Model (Part One)
  4. Your Information Business Model (Part Two)
  5. How to Create Your Information Product the Quick and Easy Way
  6. Why Ebook Covers and Information Packaging Are Crucial to Success
  7. Why Copywriting is the Key to Selling Ebooks and Other Information Products
  8. Dramatically Increase Sales With Copywriting Software and Conversion Tracking
  9. The Traffic Advantage of the Information Product Publisher

Update 16 dec 06: de video die hier stond is verwijderd zoals te lezen in de reacties.

Be Sociable, Share!Meer over Marketing,PR door Erno Hannink, Bekeken 819 Views keer.


Abonneer op de RSS feed of
ontvang gratis wekelijkse de klanten vinden en binden tips in je inbox.