Aan de ene kant verlaten mensen Plaxo en aan de andere kant stijgt, net als op LinkedIn, de gebruikers groep in Nederland enorm. Dit zal dan ook de belangrijkste reden zijn dat Plaxo nu ook in het Nederlands beschikbaar is.

Plaxo Pulse als filter iedereen

Plaxo Pulse met filter iedereen


In dit fragment van BNR Nieuwsradio hoor je John McCrea Vice President, Marketing Plaxo en Internet Expert Erno Hannink
BNR Nieuws update 24 juli 6:57u
Het gesprek zit direct aan het begin van dit fragment en duurt 2:15 minuten

McCrea zegt dat Plaxo Pulse vooral praktisch is, en niet grappig en leuk als de andere netwerken. Verder geeft hij aan dat er veel Nederlanders op Plaxo zitten en dat waarschijnlijk te maken heeft omdat er veel Early adopters zijn.

Volgens mij is Hyves net zo praktisch als Plaxo, LinkedIn of Facebook ieder voor haar eigen doelgroep.

Is Hyves dan vooral voor de jongeren die vrienden zoeken en Plaxo en LinkedIn voor hard werkende jonge professionals? Ondanks dat er steeds meer bedrijven en mensen met een baan op Hyves komen blijft Hyves een losse uitstraling hebben en LinkedIn meer zakelijk. Plaxo zit daar volgens mij tussen in.

Je profiel pagina in Plaxo

Je profiel pagina in Plaxo

Verder werkt McCrea samen met Recordon en Smarr aan thesocialweb.tv. Shows op video (vlogs) die gaan over wie er nu de eigenaar is van onze data en inhoud.

Why don’t the social networks and communication tools you use work well together? Tune in each week to learn about the progress being made toward opening up the Social Web.

Plaxo zit ook in de Data Portability Workgroup

De Data Portability Workgroup heeft zich als doel gesteld de gebruiker controle te laten houden over zijn gegevens.

Ondanks alle interessante dingen die Plaxo realiseert blijft het toch lastig om van hun spam imago af te komen. Zo duiken er regelmatig berichten op dat Plaxo gebruikers berichten laten versturen naar mensen die nog geen lid zijn. Of dat Robert Scoble de email adressen uit Facebook haalde met hulp van een tool door Plaxo gebouwd. Of de overname dor Comcast in mei 2008. Comcast die ook al een wat negatieve naam heeft in relatie tot privacy (Zie RedWriteWeb of MethaphoricLabs).

Zie ook deze poll op RWW; 30% van de stemmers (n=468) zegt dat ze hun Plaxo account per direct opzeggen nu Comcast de nieuwe eigenaar is.

Vorige maand Raaphorst die openlijk aangaf zijn account te verwijderen van Plaxo; Plaxo is een virus kweekvijvah. Gisteren weer een vergelijkbare actie van Niek ten Hoopen. Door de mededeling op Twitter kreeg hij hier een aantal volgers (zjuul, basv, corine1968…)
Aan de andere kant leeft Plaxo weer helemaal op met een handige Sync met je iPhone.

Zelf ben ik niet negatief gestemd over Plaxo Pulse.
Als je kijkt naar zakelijke netwerken voor Nederlanders denk ik dat dit de volgorde van belangrijkheid is:

  1. LinkedIn
  2. Plaxo
  3. Xing
  4. Hyves
  5. Facebook

WikiPedia over Plaxo en LinkedIn

Is Plaxo een concurrente van LinkedIn?

Karl Knelson van Webownerclub LinkedIn vs Plaxo

Plaxo is more about being a central address book and calendar. LinkedIn appeals more to people who are looking to move up in their careers as well as the recruiters in fortune 500 companies who are looking for quality candidates. Both have similar features and now both sync together.

Zit jij al op Plaxo? Heb je veel last van ongevraagde invites? Meer dan op LinkedIn?

Heb je al LinkedIn en denk je na over Plaxo? Testen kun je het altijd. Het profiel is veel dynamischer dan op LinkedIn. Je leert er meer in hoog tempo van jouw contacten.

Valt het tegen of wil je er af dan kun je de delete account link gebruiken.

Wil je met verbinden op Plaxo? Erno op Plaxo

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , ,Meer over Community,Netwerk door Erno Hannink, Bekeken 2138 Views keer.


Abonneer op de RSS feed of
ontvang gratis wekelijkse de klanten vinden en binden tips in je inbox.