Gisteren ontving ik een nieuwsbrief van Performancing waarin Performancing Partners werd uitgelegd. Je kunt je nu inschrijven als publisher of advertiser.
partnerserve.png
Performancing is een netwerk dat zich richt op de blogger. Ze schrijven vele artikelen om je weblog te verbeteren. Voor mij altijd een bron van informatie voor verbeteringen, opgezet door Patrick Gavin en Nick Wilson, verder zie je vele artikelen van Chris Garrett (techy guy), en Andy Hagans, (monetization expert).

Het proces en de structuur is simpel en doorzichtig. Je plaatst de code van Performancing op je weblog en adverteerds kunnen inschrijven om een advertentie op je site te plaatsen. Jij ontvangt 70% van de omzet en Performancing krijgt 30%. Totdat de advertentie wordt verkocht zie je de advertentie van Performancing, mmm slim. Zie LCDs Assistant bijvoorbeeld.

Als schrijver kun je je eigen prijs bepalen voor de advertenties of je kunt gebruik maken van de ‘Auto Pricing’. Dan registreert Preformancing het aantal blog views, click statistieken etc. en bepaalt zo autmatisch een prijs. Dit ‘Auto pricing’ duurt ongeveer 48 uur. Meer uitleg over het Performancing prijssysteem. De duurste advertentie is op dit moment $323.00 voor een maand, maar de gemiddelde advertentie ligt rond de $1.60 – $1.90 CPM. De start is altijd via autopricing daarna kun je het handmatig aanpassen.

Betalingen gaan eenvoudig via PayPal.
Oh ja, je krijgt ook 5% van de inkomsten van publisher of advertiser die jij heb aangebracht (oneindig).

Het systeem lijkt erg op BlogAds.com (de eerste blog advertising specialist) maar lijkt eenvoudiger (volgens Darren Rowse – ik heb zelf geen ervaring met BlogAds.com).

Andere opvallende punten:

  • Ad Approval – als blog eigenaar krijg je de gelegenheid om de advertenties eerst goed te keuren voordat ze op je weblog verschijnen
  • Other Ad Networks – Het is mogelijk om andere advertenties zoals bijvoorbeeld TLA te gebruiken naast Preformancing
  • Minimum Payments – Er is geen grens voordat je wordt uitbetaald (is anders bijna altijd wel zo)
  • Numbers of Ads – Je kunt kiezen of je 1 of tot wel 6 advertenties wilt plaatsen.

Verder heeft Darren nog een aantal tips richting Performancing waar ik me helemaal in kan vinden:

  • Referral Buttons – I’d like to see Performancing develop some buttons/banners similar to Text-Link-Ads has for people to refer advertisers and publishers with their affiliate program. This type of promotion will bring more advertisers and publishers into the system (key for success).
  • Free House Ads – Wat bij TLA wel heel goed kan is een eigen (gratis) advertenties maken. Hiermee wordt je advertentie positie gevuld, dit geeft weer een goede uitstraling naa potentiele adverteerders. Ik zie nu dat ik bendard wordt door adverteerders omdat er advertenties op de site staan. Zo kan ik bijvoorbeeld een ander weblog/site van mijzelf promoten
  • Ad Examples – dit is echt wel een gebrek. Als je de site voor de eerste keer bezoekt is heel lastig te bepalen hoe het er uit gaat zien. Aan de hand van enkele voorbeeld advertenties zou dat voor de blogger maar zeker ook voor de adverteerder alles wat inzichterlijker maken.
  • Multiple Ad Spots – Dit is bij TLA ook niet van toepassing maar bij BlogAds.com wel, verschillende advertentie posities. Zo kun je eenvoudig duurdere en goedkopere advertentie posities creeeren. Dit is ook voor de adverteerder interessant. Het kan zijn dat je wel een link wilt kopen, maar niet teveel wilt betalen. Je hebt vaak maar beperkt plek op je premium posities.

Het is op een aantal van mijn weblogs geinstalleerd en ik ben benieuwd hoe het programma gaat presteren.

Update 24 okt 2006: Ondertussen zijn er al ruim 1000 weblogs ingeschreven en is de hoogste prijs $ 2,672.00 / maand. Verder heeft de grootste groep nu een bedrag van $ 25 vermeld staan, bij verkoop zou je hiervoor dus $ 17,50 / maand ontvangen.

Een aantal alternatieven:
Chitika
Text Link Ads

Be Sociable, Share!Meer over Affiliate door Erno Hannink, Bekeken 896 Views keer.


Abonneer op de RSS feed of
ontvang gratis wekelijkse de klanten vinden en binden tips in je inbox.