gmail-logoAl een tijdje ben ik op zoek naar een mooie handtekening (signature) in Gmail. Naast Thunderbird maak ik steeds meer gebruik van Gmail.

Thunderbird is een gratis mail programma van Mozilla, je kent ze vast als de makers van de Firefox webbrowser. Dit gebruik ik nog steeds om mijn berichten te downloaden naar mijn eigen PC. Zo heb ik in geval van nood altijd toegang tot mijn email. Het downloaden van de berichten doe ik ongeveer 1 keer per dag. Voor de rest van de tijd (2-4 keer per dag) check ik mijn mail via Gmail en verstuur reacties.

Wat ik wel heb in Thunderbird en niet in Gmail is flexibiliteit met handtekeningen. In Thunderbird heb ik verschillende handtekeningen gedefinieerd; bijvoorbeeld Engels en Nederlands, voor werkgroepen waar ik deel van uit maak. In Gmail heb je standaard maar 1 handtekening.

Er zijn wel oplossingen die hier verandering in brengen. Zo kun je gebruik maken van ‘Canned responses’ dat beschikbaar is in Gmail labs zie How To: Have Multiple Signatures in Gmail with No Extensions, Userscripts or Bookmarklets Required. Je kunt dan alleen geen/niet eenvoudig gebruik maken van HTML, en dat wil ik toch wel.

Als je gebruik maakt van Firefox kun je Firefox extensies gebruiken. Zoals Blank Canvas zie Blank Canvas Manages Multiple Gmail Signatures. Een erg handige extensie voor Firefox waar je tot 4 handtekeningen met HTML kunt maken voor iedere email adres dat je gebruikt.

Je zou ook het handige Fingertips (Windows) er ook voor kunnen gebruiken. Deze kan ook alleen werken met tekst, geen html, volgens mij.

Wat ik zelf naast de standaard tekst als je telefoonnummer en website mooi vind is informatie over de netwerken waar je mee verbonden bent. Bijvoorbeeld je LinkedIn profiel in je handtekening zodat mensen met je kunnen verbinden.

Met WiseStamp kan dat dus. Je kunt ook een logo of foto van jezelf er in plaatsen en zelf de laatste update uit de feed van je blog. Zo krijg je een erg mooie handtekening in Gmail, AOL mail, Hotmail en Yahoo! mail.

wisestamp

Het ziet er mooi uit. Jammer is wel dat het een extensie is voor Firefox en dus niet werkt in IE, Opera of Chrome. Als ik onderweg dus ergens aanmeld via een PC met Internet Explorer kan ik geen gebruik maken van de handtekening uit WiseStamp. Jammer.

Zo ziet mijn handtekening er nu uit als ik gebruik maak van Firefox:
wisestamp

In deze video kun je zien hoe het werkt.

Wat vind je er van, goed idee om te gebruiken?
Je kunt 2 handtekeningen instellen; prive en zakelijk – ik heb prive gebruikt voor de Engelse versie.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , ,Meer over Marketing door Erno Hannink, Bekeken 7430 Views keer.


Abonneer op de RSS feed of
ontvang gratis wekelijkse de klanten vinden en binden tips in je inbox.