wordpress-logo.pngVia de FeedReader kwamen er verschillende berichten binnen dat er een belangrijke [tag]upgrade[/tag] is voor [tag]WordPress[/tag]. Het kan niet anders dat deze upgrade werkelijk belangrijk is want de volgende vernieuwde versie [tag]WordPress 2.1[/tag] staat in de startblokken.
Er wordt geadviseerd dat iedereen de upgrade naar WordPress 2.06 zo spoedig mogelijk uitvoert. Naar verwachting lost deze uitvoering het recent gemelde WordPress template.php misbruik op. Dit is de eerste keer dat ik van deze lek hoorde…

Enkele van de belangrijke zaken in deze [tag]WordPress 2.06[/tag] release zijn

  • Meerdere veiligheidsreparaties!
  • HTML quicktags werkt nu ook in de Safari browsers.
  • De reacties worden gefiltered om te voorkomen dat de blog layout door de reactie wordt vernield.
  • Compatibiliteit met PHP/FastCGI setups.
  • Voor ontwikkelaars, een nieuwe anti-XSS functie attribute_escape(), en een nieuw filter “query” die het mogelijk maken een SQL te filteren tijdens runtime.

Download WordPress 2.0.6. Volg de instructies voor de upgrade van WordPress 2.0.5 naar 2.0.6. Of de upgrade van een van de andere vorige versies (zelf had ik 2.05 niet geinstalleerd door wat problemen die gemeld werden).

Dit is naar verwachting de allerlaatste upgrade voordat WordPress 2.1 uit komt. Als je nog wat tijd over hebt kun je WordPress ondersteunen de beta WordPress 2.1 te testen, meld je dan aan voor de beta groep.
Belangrijk: uitgebreide MySQL wijzigingen worden doorgevoerd in WordPress 2.1 als je een WordPress plugin ontwikkelaar bent, wordt je aangeraden om je plugins compatible te maken met deze nieuwe versie.

Denk nu niet dat deze versie zonder nadenken en testen is uitgegeven. De versie 2.06 beta 1 is al vanaf 6 december getest door WP-testers. Tijdens de kerst-reces is er uitgebreid getest en gisteren is deze versie omgezet naar de stabiel 2.06 versie.

Marc schreef al over deze 2.06 upgrade

Bronnen: WordPress Upgrade, QuickOnlineTips

Be Sociable, Share!Meer over Weblog door Erno Hannink, Bekeken 1538 Views keer.


Abonneer op de RSS feed of
ontvang gratis wekelijkse de klanten vinden en binden tips in je inbox.